Нашата чанта е съюзникът, който взимаме навсякъде! Парфюм, портфейл, грим, тефтер, кърпички, червило, ръкавици, последното списание, барче за спешен глад... чантата Ви съдържа всичките Ви тайни. Тя ви придружава навсякъде и именно поради тази причина е важно да я изберете внимателно.

В следващите редове ще прочетете нашите критерии за избор на най-добрите чанти! 


Материалът

Материята е същността на вашата чанта. Ето защо е от съществено значение да я изберете внимателно. Ще използвате чантата си всеки ден, затова се предпочита качествен материал, който да гарантира дълъг живот на Вашето бижу: естествен велур, плат или естествена кожа са сред предпочитаните материали. Качественият материал не само ще издържи по-дълго, но и ще ви позволи да носите по-голямо тегло (ултра удобно за лаптоп например).
Забележка: Проверете също хастара и шевовете, които трябва да са устойчиви.


Размерът на чантата

Размерът на чантата ви, разбира се, трябва да се вземе предвид. Ако използвате чантата си за съхранение на малко вещи, изберете малка или средна чанта през рамо, мини чанта или така модерните чантички за талия. И обратно, ако чантата Ви съхранява голям брой вещи - раница, чанта за рамо или ръчна чанта са : достатъчно широки, те могат да съхраняват всичко необходимо.


Цвят на чантата

Цветът на Вашата любима чанта е почти толкова важен, колкото и материала, но преди всичко изборът на цвят от палитрата е въпрос на личен вкус. Всъщност чантата е предимно аксесоар: следователно е възможност да подсили тоалета Ви и да бъде акцент. Кралско синьо, маслено зелено или още по-добре, искрящо червено. За класическа визия, преминете на основни цветове като: пудра, бежово, камел, черно, зависи от вас!


Каква чанта да изберем според типа на фигурата ни?

За да изберете чантата си, е от съществено значение да я съобразите с Вашата фигура. Основното правило е да се спрете на модел, който максимално да контрастира на основните недостатъци във фигурата Ви. Подробностите са в следните редове.


Чанти, подходящи за слаби дами с нисък ръст

Всъщност изборът на голяма по размер чанта би била най-лошата идея за миниатюрните дами. Тя би ви скрила, а контрастът ще направи така, че да изглеждате още по-малки и с нисък ръст. Изберете компактни малки модели чанти през рамо, мини чанти или чантички за кръст.


Чанти, подходящи за високи дами

Когато сте високи, доверете се на голям размер чанта. Вашите съюзници: големи и средни чанти за рамо, големи и средни ръчни чанти, чанти макси, раници, накратко всичко, което е страхотно! Високите дами имат предимството да избират измежду много различни форми и стилове. Неподходящи за Вас могат да се окажат мини чантите, тъй като ще направят така, че да изглеждате още по-високи.


Чанти, подходящи за закръглени дами

Дами, имате форми и перфектна ще е онази чанта, с която имате възможност да ги подчертаете. За женствен ханш спрете се на структурирана ръчна чанта. Под структурирана, имаме предвид правоъгълна чанта или чанта квадратен тип в средни размери. Чанти, които трябва да се избягват: тези, които добавят обем, като чанта с голям размер или макси чанта.